Eclairer
Recept på klassisk fransk bakelse, som är toppad med härlig mörk choklad och fylld med len vaniljkräm.
Räcker till 35 st
35 st
Ingredienser
Så gör du
- 1,25 dl vatten
- 1,25 dl mjölk
- 120 g osaltat smör
- 0,5 tsk salt
- 2,5 dl vetemjöl
- 4 st ägg
Vaniljkräm:
- 1 påse Dr. Oetker vaniljkräm
- 5 dl mjölk
Dekoration:
- 150 g mörk choklad 70%
- Dr. Oetker Choco decor
Koka upp vatten, mjölk, smör och salt i en kastrull. Rör ner mjölet och låt degen koka ihop ett par minuter på svag värme under konstant omrörning.
Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Tillsätt ett ägg i taget och arbeta in det ordentligt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Fyll en spritspåse med degen, använd gärna en krusad tyll. Spritsa ut 1,5 cm breda längder, ungefär 6-7 cm långa, på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen. Sänk värmen till 180 grader efter 5 min, och grädda tills de är gyllene ca 15 min.
Stäng av ugnen, sätt luckan på glänt och låt dem vila 5 min.Ta ut ur ugnen och gör ett litet hål på toppen. Invändig ånga försvinner och du får en bättre konsistens.
Vispa vaniljkrämen med 5 dl kall mjölk. Ställ i kylen 20 min så den sätter sig lite.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Dela eclairerna och bred på vaniljkräm. På med locket och pensla på den smälta chokladen. Dekorera med Choco dekor innan chokladen stelnat. Servera färska!