Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Himmelsk äppeldessert
Ta tillvara på säsongens äpplen och bjud på en dessert med det lilla extra. Krämig mascarponecreme varvas med äpplepuré och kaksmul. De fina äpplerosorna ger vi tips på i receptet Äppelcheesecake New York Style.
Räcker till 6 portions
Räcker till...
6 portions
Recepttyp
Desserter
Ingredienser
Så gör du
Mascarponecreme
- 250 g mascarpone
- 2,5 dl grädde
- 3/4 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk amaretto (mandellikör)
Äpplepuré
- 1000 g äpplen gärna röda för fin färg
- 1 dl citronsaft cirka
- 2-3 dl socker börja med den mindre mängden
Topping
- 100 g bondkakor eller annan småkaka
- 25 g smör
- 25 g mandelspån
Äpplepuré
- Kärna ur äpplena och dela dem i klyftor.
- Lägg i en kastrull tillsammans med citronsaft och socker (börja med 2 av 3 dl).
- Koka ihop tills äpplena är helt mjuka och skalet har börjat släppa.
- Mixa till puré med mixerstav eller i blender, smaka av om det behövs mer socker(beror på hur söta äpplen du har). Kyl sedan ner lite.
Mascarponecreme
- Vispa ihop samtliga ingredienser till en fluffig mousse ( elvisp är bra att ha)
Topping
- Krossa kakorna lite grovt och stek gyllenbruna i smöret tillsammans med mandelspånen. Låt svalna lite
Montering
- Lägg äpplepurén i botten av små glas och klicka sedan på mascarponemoussen Smula över kakströsslet och dekorera.