Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(28)

Himmelsk äppeldessert

Ta tillvara på säsongens äpplen och bjud på en dessert med det lilla extra. Krämig mascarponecreme varvas med äpplepuré och kaksmul. De fina äpplerosorna ger vi tips på i receptet Äppelcheesecake New York Style.

baka.se

Vote
(28)

Räcker till 6 portions

Räcker till...

6 portions

Kategorier
Recepttyp Desserter

Ingredienser

Så gör du

Mascarponecreme
  • 250 g mascarpone
  • 2,5 dl grädde
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk amaretto (mandellikör)
Äpplepuré
  • 1000 g äpplen gärna röda för fin färg
  • 1 dl citronsaft cirka
  • 2-3 dl socker börja med den mindre mängden
Topping
  • 100 g bondkakor eller annan småkaka
  • 25 g smör
  • 25 g mandelspån
Äpplepuré
  1. Kärna ur äpplena och dela dem i klyftor.
  2. Lägg i en kastrull tillsammans med citronsaft och socker (börja med 2 av 3 dl).
  3. Koka ihop tills äpplena är helt mjuka och skalet har börjat släppa.
  4. Mixa till puré med mixerstav eller i blender, smaka av om det behövs mer socker(beror på hur söta äpplen du har). Kyl sedan ner lite.
Mascarponecreme
  • Vispa ihop samtliga ingredienser till en fluffig mousse ( elvisp är bra att ha)
Topping
  • Krossa kakorna lite grovt och stek gyllenbruna i smöret tillsammans med mandelspånen. Låt svalna lite
Montering
  • Lägg äpplepurén i botten av små glas och klicka sedan på mascarponemoussen Smula över kakströsslet och dekorera.