Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Pistagekaka med mascarponekräm
Lättbakad italiensk kaka serverad med lyxig mascarponekräm.
Foto: Frida Wismar
Räcker till ca 12 bitar
Räcker till...
ca 12 bitar
Recepttyp
Mjuka kakor
Ingredienser
Så gör du
- 150 g Risenta pistagekärnor (osaltade)
- 2 ägg
- 1 ½ dl Risenta rårörsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 dl dinkelmjöl
- 1 tsk bakpulver
Mascarponekräm:
- 250 g mascarpone
- 1/2 dl mjölk
- 2 msk honung
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa pistagekärnorna.
Vispa ägg och rårörsocker pösigt.
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
Rör ner smör, mjölk, pistagekärnor och mjöl blandat med bakpulver i äggsmeten.
Häll smeten i en smord och bröad rund bakform, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i 175 grader i ca 30 min.
Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.Mascarponekräm: Rör samman mascarpone, mjölk och honung till en slät kräm och bred den på kakan.