Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Pistagekaka med mascarponekräm

Lättbakad italiensk kaka serverad med lyxig mascarponekräm.

Foto: Frida Wismar

Vote
(4)

Räcker till ca 12 bitar

Räcker till...

ca 12 bitar

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g Risenta pistagekärnor (osaltade)
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl Risenta rårörsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
Mascarponekräm:
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 msk honung
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Mixa pistagekärnorna.

  3. Vispa ägg och rårörsocker pösigt.

  4. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.

  5. Rör ner smör, mjölk, pistagekärnor och mjöl blandat med bakpulver i äggsmeten.

  6. Häll smeten i en smord och bröad rund bakform, ca 24 cm i diameter.

  7. Grädda kakan i 175 grader i ca 30 min.
    Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.

  8. Mascarponekräm: Rör samman mascarpone, mjölk och honung till en slät kräm och bred den på kakan.