Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Naked cake med jordgubbar och choklad

Recept på en underbart god tårta med klassiska smaker. Är betydligt enklare att göra än vad det ser ut, och passar perfekt till svensk sommar, varför inte Midsommar?

baka.se

Vote
(6)

Räcker till 18 portions Minst

Räcker till...

18 portions Minst

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Tårtbotten
  • 5 st ägg Stl L
  • 4 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 2,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl kokande vatten
Mascarponekräm med romsmak
  • 500 g Mascarponekräm
  • 5 dl grädde
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 3-4 msk Rom (gärna en mörk)
Montering av tårta
  • ca 600 g färska jordgubbar
  • 3 dl grädde
  • ca 400 g chokladkräm på burk, typ Nutella
Tårtbottnar
  • Vispa ihop ägg och socker riktigt fluffigt och poröst. Blanda ihop alla torrvarorna och sikta ner i äggvispet, vänd runt så att allt blandas men luften från äggvispet skall bevaras. Vänd ner det kokande vattnet och häll sedan smeten i antingen en hög springform på ca 23 cm/ diameter . alternativt så delar du upp smeten på två formar a' ca 23 cm / diameter. Väljer du två så går det snabbare att grädda samt lättare att dela snyggt och jämt. Tar du all smet i en form så grädda på 185°c. Beräkna ca 50 min I ugnen. Delar du upp smeten i två formar så grädda på 200°c ca 25-30 min. Kontrollera med en teststicka att det är klart då alla ugnar skiljer sig åt. Låt svalna.
Mascarponekräm
  • Lägg samtliga ingredienser I en stor bunke och vispa ihop på högsta hastighet. Tar ca 3-4 minuter innan krämen tjocknar.
Montering utav tårtan
  • Dela tårtbotten/ tårtbottnar så att du får 4 delar totalt. Börja att lägga en del på ett tårtfat, bred på ett tunt lager chokladkräm, sedan spritsa eller bred ut Mascarponekräm, och sist skivar du jordgubbar tunt och lägger på. Fortsätt med nästa lager och upprepa proceduren. På toppen så spritsar du grädde och dekorerar med jordgubbar . Sedan är det bara att mumsa i sig.