Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Italiensk Cassataglass

Den italienska Cassataglassen är en klassiker bland alla klassiker.

Med glassmaskin går den mycket lätt att göra själv. Även om man inte har glassmaskin kan man imponera med denna dessert. Hemligheten ligger då i att röra ofta i glassen under infrysandet.

 

Vote

Räcker till 4-6 portioner

Räcker till...

4-6 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st äggulor (vitorna som blir över passar utmärkt till maränger!)
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk Dr. Oetker flytande glykos
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl matlagningsyoghurt eller turkisk youghurt
  • 0,5 dl Dr. Oetker kakfyllning
  • 0,5 dl Dr. Oetker röda eller gröna cocktailbär, finhackade
  • 0,5 dl korinter eller finhackade russin
  • 0,5 dl Dr. Oetker skalad hackad mandel
  • 0,75 tsk Dr. Oetker romarom
  • 0,5 dl vatten eller apelsinsaft
  1. Låt kakfyllning, cocktailbär, korinter och mandlar dra i romarom + vatten ca 1 timme.

  2. Vispa äggulor, socker och glykos vitt och poröst. Blanda ned den marinerade frukten och youghurt.

  3. Vispa grädden och vänd ned den i krämen.

  4. Kör i glassmaskin. Häll glassen i form med lock och förvara i frysen tills servering.

    Alternativt kan man frysa in glassen direkt, utan glassmaskin. Rör i så fall i glassen varje timme under de 3 timmar det tar att frysa in glassen.

    Tips: Romarom + vatten kan bytas ut mot 0,5 dl Rom eller Apelsinlikör