Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Pascha, rysk påskdessert

Pascha är en gammal rysk rätt som man unnade sig vid påsken, den största ryska helgen.

Vill man ha lite fräschare smak, serveras Pascha med färska eller frysta bär

Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt

Vote

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier
Recepttyp Desserter
Tillfälle Påsk
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 60 g rumstempererat smör
  • 75 g strösocker
  • 1 droppe bittermandelolja
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g Lindahls Yoghurt
  • 100 g Kesella
  • 40 g russin
  • 40 g hackad sötmandel
  1. Rör socker, bittermandel, vaniljsocker och smör med en elvisp till skum tills sockret har löst sig. Det tar minst tio minuter.

  2. Tilssätt övriga ingredienser och blanda väl.

  3. Lägg massan i en kökshandduk som lägges i en sil, eller använd ett kaffefilter och låt rinna av i två dygn i kylskåp.

  4. Forma Paschan till en rund ost eller formar små ägg och garnera med kanderade frukter.