Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mjuk pepparkaka
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.
Räcker till 1 st kakform
Räcker till...
1 st kakform
Recepttyp
Mjuka kakor
Mjuk pepparkaka
Tillfälle
Jul
Smak av pepparkakor
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl Lindahls Yoghurt
- 3 ägg
- 2,5 dl socker (225 gr)
- 3 dl vetemjöl (180 gr)
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 droppar bittermandelolja / 5 droppar bittermandelarom
- 1 påse pepparkakskryddor (15 gr)
Vispa ägg, socker och bittermandelolja pösigt. Använd elvisp, högsta hasighet i minst fem minuter.
Sikta mjöl, vaniljsocker, pepparkakskryddor och bakpulver ihop.
Blanda växelvis ner mjölblandningen och Lindahls yoghurt i äggsmeten.
Var noga att få en jämn och slät deg. Det går att använda elvisp på lägsta hastighetHäll i en smord och bröad kakform (ca 1½ liter).
Grädda kakan i 170 grader ca 50 min. Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen.
Låt svalna före servering.