Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Mjuk pepparkaka

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Vote
(6)

Räcker till 1 st kakform

Räcker till...

1 st kakform

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker (225 gr)
  • 3 dl vetemjöl (180 gr)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 droppar bittermandelolja / 5 droppar bittermandelarom
  • 1 påse pepparkakskryddor (15 gr)
  1. Vispa ägg, socker och bittermandelolja pösigt. Använd elvisp, högsta hasighet i minst fem minuter.

  2. Sikta mjöl, vaniljsocker, pepparkakskryddor och bakpulver ihop.

  3. Blanda växelvis ner mjölblandningen och Lindahls yoghurt i äggsmeten.

  4. Var noga att få en jämn och slät deg. Det går att använda elvisp på lägsta hastighetHäll i en smord och bröad kakform (ca 1½ liter).

  5. Grädda kakan i 170 grader ca 50 min. Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen.

  6. Låt svalna före servering.