Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Vispad pannacotta

Lätt att göra men ack så god. Vispad pannacotta är en dessert som passar alla tillfällen. Här tillsammans med en somrig sås gjord på hallon och jordgubbar. Förbered gärna desserten kvällen innan då den med fördel står kyld över natten.
Vote

Räcker till 4-6 st portioner (beroende på glasens storlek)

Räcker till...

4-6 st portioner (beroende på glasens storlek)

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Vispad vaniljpannacotta
  • 2 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
Hallon- och jorgubbssås
  • 100 g frysta jordgubbar
  • 100 g frysta hallon
  • 1 msk citronjuice
  • 3/4 dl florsocker
Vispad vanilpanacotta
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka upp grädden och tillsätt socker och vaniljpastan. Låt koka några minuter.
  3. Tag av från plattan och tillsätt gelatinbladen under omrörning.
  4. Ställ pannacottan att svalna ( gärna under natten, minst 4 timmar).
  5. Vid servering så vispa pannacottan med elvisp tills det blir som mousse i konsistensen.
  6. Spritsa gärna för lite festligare upplägg.
  7. Servera med sås gjord på hallon och jordgubbar.
Hallon- och jordgubbssås
  1. Låt bären halvtina.
  2. Rör i citronjuice och florsocker
  3. Mixa helt slätt och servera med den vispade pannacottan.