Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Vispad pannacotta
Lätt att göra men ack så god. Vispad pannacotta är en dessert som passar alla tillfällen. Här tillsammans med en somrig sås gjord på hallon och jordgubbar. Förbered gärna desserten kvällen innan då den med fördel står kyld över natten.
Räcker till 4-6 st portioner (beroende på glasens storlek)
Räcker till...
4-6 st portioner (beroende på glasens storlek)
Recepttyp
Desserter
Pannacotta
Ingredienser
Så gör du
Vispad vaniljpannacotta
- 2 st Dr. Oetker gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 3/4 dl strösocker
- 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
Hallon- och jorgubbssås
- 100 g frysta jordgubbar
- 100 g frysta hallon
- 1 msk citronjuice
- 3/4 dl florsocker
Vispad vanilpanacotta
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Koka upp grädden och tillsätt socker och vaniljpastan. Låt koka några minuter.
- Tag av från plattan och tillsätt gelatinbladen under omrörning.
- Ställ pannacottan att svalna ( gärna under natten, minst 4 timmar).
- Vid servering så vispa pannacottan med elvisp tills det blir som mousse i konsistensen.
- Spritsa gärna för lite festligare upplägg.
- Servera med sås gjord på hallon och jordgubbar.
Hallon- och jordgubbssås
- Låt bären halvtina.
- Rör i citronjuice och florsocker
- Mixa helt slätt och servera med den vispade pannacottan.