Chokladdoppad hallonkola
Recept på en mjuk hemgjord kola som dekoreras med vit choklad och torkade hallon.
Räcker till ca 14 st kolor
ca 14 st kolor
Ingredienser
Så gör du
- ca 250 g hallon färska eller frysta
- 2 dl vispgrädde
- 40 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 dl Dr. Oetker flytande glykos
- 1 dl vatten
- 200 g vit choklad
- 1 dl Dr. Oetker Natural Raspberry
Mixa de färska eller frysta hallonen och passera dem genom en finmaskig sil, så att du får 150 g hallonpuré. Blanda purén med grädde och smör i en kastrull och värm på svag värme tills smöret har smält.
Koka socker, glykos och vatten i en annan kastrull tills blandningen har en temperatur på ca 160 grader och precis ändrar färg. Tillsätt gräddblandningen i tre omgångar, vispa mellan varven. Låt kolan koka på medelvärme till 124 grader, eller gör ett kulprov; rör om då och då.
Lägg bakplåtspapper i botten på en form som är ca 20*20 cm. Häll kolan i formen och låt den stelna i kylskåp ca 3 timmar. Skär sedan kolan i fina bitar.
Smält eller temperera chokladen och doppa halva kolan i choklad. Stryk av överflödig choklad på undersidan och lägg kolan på ett bakplåtspapper. Strössla över de torkade hallonen innan chokladen stelnar.