Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(18)

Pekannötsfudge på 90 sekunder

Recept på en len och god fudge som du enkelt gör i micron på 90 sekunder. Du kan smaksätta den med i princip vad du vill men denna gången valde jag pekannötter och toppade med flingsalt.

Vote
(18)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 160 g choklad (minst 50 % kakaohalt)
  • 65 g pekannötter
  • ½ burk kondenserad mjölk á 397 g
  • 25 g smör
  • ev. grovhackade pekannötter och flingsalt till garnering
  • Grovhacka chokladen och nötterna. 

    Tärna smöret.

    Lägg choklad, smör och kondenserad mjölk i en värmetålig skål.

    Värm smeten i mikron på högsta värme i 90 sekunder. Blanda väl och värm i micron i ytterligare 15 sekunder om det behövs.

    Tillsätt de grovhackade pekannötterna. Blanda väl.

    Täck en form (15x25 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten i den. Garnera med ytterligare nötter samt flingsalt.

    Låt stå i kylskåpet tills den stelnat (brukar inte ta mer än 1 timme).

    Skär i bitar i önskad storlek. Klart att avnjutas!