Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Kladdkaka med jordgubbsdumletopping

Kladdkaka i all ära, men toppad med krämig dumletopping blir bakverket fulländat. Det bästa är att det inte är speciellt mycket krångligare att baka.

baksmulan

Vote

Räcker till 1 st springform (22-24 cm)

Räcker till...

1 st springform (22-24 cm)

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

Kladdkaka
  • 225 g smör
  • 3,5 dl strösocker
  • 2 dl farinsocker strö
  • 2 tsk vaniljpasta
  • 4 st ägg
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
Jordgubbsdumletopping
  • 100 g mörk choklad
  • 1 fp Dumle Strawberry alt vanlig Dumle
  • 0,5 fp kondenserad mjölk
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform, ca 22-24 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme. Ställ åt sidan.
  3. Rör ihop alla ingredienser, spara smöret till sist.
  4. Fördela smeten i formen och grädda på över- och undervärme i ca 25-30 minuter. Kakan ska vara gräddad i kanterna men lite lösare i mitten.
  5. Låt kladdkakan svalna helt och låt den gärna vila i kylskåpet tills nästa dag.
  6. Koka upp den kondenserade mjölken under omrörning. Ställ kastrullen åt sidan och smält ner chokladen och dumlekolorna. Rör tills du får en jämn och slät tryffel.
  7. Bred ut dumletoppingen över den kalla kladdkakan. Låt kakan stå ytterligare en stund i kylen så att toppingen sätter sig innan du lossar kakan från formen.
  8. Dekorera eventuellt med färska bär, maränger eller spritsad vispgrädde.