Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kladdkaka med jordgubbsdumletopping
Kladdkaka i all ära, men toppad med krämig dumletopping blir bakverket fulländat. Det bästa är att det inte är speciellt mycket krångligare att baka.
Räcker till 1 st springform (22-24 cm)
Räcker till...
1 st springform (22-24 cm)
Recepttyp
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
Kladdkaka
- 225 g smör
- 3,5 dl strösocker
- 2 dl farinsocker strö
- 2 tsk vaniljpasta
- 4 st ägg
- 1 dl kakao
- 1 krm salt
- 3,5 dl vetemjöl
Jordgubbsdumletopping
- 100 g mörk choklad
- 1 fp Dumle Strawberry alt vanlig Dumle
- 0,5 fp kondenserad mjölk
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform, ca 22-24 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret på medelvärme. Ställ åt sidan.
- Rör ihop alla ingredienser, spara smöret till sist.
- Fördela smeten i formen och grädda på över- och undervärme i ca 25-30 minuter. Kakan ska vara gräddad i kanterna men lite lösare i mitten.
- Låt kladdkakan svalna helt och låt den gärna vila i kylskåpet tills nästa dag.
- Koka upp den kondenserade mjölken under omrörning. Ställ kastrullen åt sidan och smält ner chokladen och dumlekolorna. Rör tills du får en jämn och slät tryffel.
- Bred ut dumletoppingen över den kalla kladdkakan. Låt kakan stå ytterligare en stund i kylen så att toppingen sätter sig innan du lossar kakan från formen.
- Dekorera eventuellt med färska bär, maränger eller spritsad vispgrädde.