Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Festbröd med ägg

Vote
(1)

Räcker till 14 st

Räcker till...

14 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst
  • 25 g mjukt smör eller margarin
  • 5 dl ljummet vatten
  • 800 g Kungsörnen Vetemjöl Special alt: 1,4 liter
Fyllning och garnering
  • 14 st ägg
  • sesamfrön
  1. Gör degen och jäs enligt anvisning på mjölpåsen. Lägg så många ägg som önskas, i kokande vatten 1-2 minuter. Spola dem med kallt vatten. 

  2. Dela degen i 14 bitar. Rulla varje bit till en bulle. Lägg dem ganska tätt (ca 2 cm mellanrum)i 2 ringar på smorda eller bakplåtspappersklädda plåtar.

  3. Tryck ner ett äggi varje bulle ordentligt. Låtjäsa ca30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med vatten strö ev. över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen. 15-20 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk. Lägg fram hela brödet och låt var och en bryta sin bulle.

    Tips!

    När bröden svalnat är det bara att ta fram färgpennor och måla eller skriva namn på äggen