Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Morotsbullar

Milda http://www.milda.se

Vote
(6)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till ca 12 stycken

Räcker till...

ca 12 stycken

Kategorier
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 1 morot, stor
  • 2,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 0,75 tsk salt
  • 1 msk sirap, ljus
  • 8 dl vetemjöl, fullkorn, (480 g)
Pensling
  • filmjölk
  • solrosfrön
  • 1. Skala och finriv moroten på rivjärn. Använd de små hålen.

    2. Ljumma mjölken till fingervarmt.

    3. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken.

    4. Tillsätt resten av mjölken, flytande margarin, morot, salt, sirap och nästan allt mjöl. Spara ½ dl till utbakningen.

    5. Arbeta kraftigt ihop till en deg med en trägaffel, ca 5 minuter.

    6. Strö över lite mjöl. Läggen bakduk över bunken och låt degen jäsa ca 30 minuter.

    7. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 lika stora delar med en degskrapa och rulla ut den till jämntjocka längder.

    8. Dela varje längd i 6 bitar och forma dem till runda bullar. Lägg bullarna på bakplåtspapperklädd plåt.

    9. Sätt ugnen på 225°C.

    10. Lägg över en bakduk och låt bullarna jäsa ca 30 minuter.

    11. Pensla bullarna med lite filmjölk och strö på solrosfrön.

    12. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda 10-12 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk