Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Olivias Foccacia

Underbart gott bröd med färska örtkryddor och valnötter i brödet.

olivia

Vote

Räcker till 1 i en långpanna ca 24 x 34 cm

Räcker till...

1 i en långpanna ca 24 x 34 cm

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1,5 liter vetemjöl special
  • 50 gram jäst
  • 1 tsk salt
  • 6 msk olivolja
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 dl hackade örtkryddor
  • 1 msk flingsalt
  • Smula ner jästen i en stor degbunke och blanda i en dl vatten.

    Rör ut jästen. Blanda i resten av vattnet samt 2 msk olivolja.

    Blanda ner 13 dl mjöl samt 1 tsk salt och arbeta ihop till en smidig deg.

    Låt focacciadegen jäsa i 30 minuter.

    Gnid in en långpanna med höga kanter med olivolja.

    Knåda ihop degen med lite mer mjöl så att den släpper från kanterna, ha i hackade valnötter & färska hackade örtkryddor i degen.

    Tryck och bred ut degen i långpannan. Pensla olivolja över hela degen. Tryck ner oliver här och där.

    Sprid över  flingsalt.

    Låt degen jäsa i pannan i ca 35 minuter.

    Sätt ugnen på 225 grader och jäs under tiden degen.

    Grädda focaccian i ca 25 minuter eller tills det fått en fin yta, är genombakt och gräddad i botten.

    Ta ut och låt svalna. Gärna på galler. Skär upp focaccian i fyrkanter eller i skivor.