Ingredienser
Så gör du
- 1 pkt / påse Kronjäst för matbröd (blå)
- 3 dl vatten
- 6,5 dl vetemjöl special
- 2 msk matolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
Fyllning
- 2 dl färska örter
- 250 g Kesella
- salt
- peppar
Garnering
- 1 ägg
- flingsalt
Gör så här (färsk KronJäst)
1.Smula KronJäst för matbröd i en bunke, tillsätt det 37°C vattnet och rör tills KronJästen har löst upp sig.
2. Tillsätt salt, matolja, socker och vetemjölet.
3. Blanda till en slät deg. Låt jäsa i 30 min.
4. Blanda färska örter, Kesella, salt och peppar.
5. Kavla ut degen till en platt fyrkant, ca 1 cm tjock.
6. Bred ut fyllningen, rulla ihop och skär rullen i ca 3 cm tjocka skivor.
7. Lägg snäckorna med 1 cm mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
8. Snäckorna jäses ihop till ett brytbröd i ca 30 min.
9. Pensla med ägg och strö över flingsalt innan gräddning.
10. Gräddas i mitten av ugnen i 10-12 min.
Gör så här (torr KronJäst)
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda torrjästen i mjölet.
3. Tillsätt salt, matolja och sist vatten (40°C, lite varmare än fingervarmt).
4. Blanda till en slät deg. Låt jäsa i 30 min.
5. Blanda färska örter, Kesella, salt och peppar.
6. Kavla ut degen till en platt fyrkant, ca 1 cm tjock.
7. Bred ut fyllningen, rulla ihop och skär rullen i ca 3 cm tjocka skivor.
8. Lägg snäckorna med 1 cm mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
9. Snäckorna jäses ihop till ett brytbröd i ca 30 min.
10. Pensla med ägg och strö över flingsalt innan gräddning.
11. Gräddas i mitten av ugnen i 10-12 min.