Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Örtbrytbröd

Vote
(2)

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

  • 1 pkt / påse Kronjäst för matbröd (blå)
  • 3 dl vatten
  • 6,5 dl vetemjöl special
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
Fyllning
  • 2 dl färska örter
  • 250 g Kesella
  • salt
  • peppar
Garnering
  • 1 ägg
  • flingsalt
  • Gör så här (färsk KronJäst)

    1.Smula KronJäst för matbröd i en bunke, tillsätt det 37°C vattnet och rör tills KronJästen har löst upp sig.

    2. Tillsätt salt, matolja, socker och vetemjölet.

    3. Blanda till en slät deg. Låt jäsa i 30 min.

    4. Blanda färska örter, Kesella, salt och peppar.

    5. Kavla ut degen till en platt fyrkant, ca 1 cm tjock.

    6. Bred ut fyllningen, rulla ihop och skär rullen i ca 3 cm tjocka skivor.

    7. Lägg snäckorna med 1 cm mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.

    8. Snäckorna jäses ihop till ett brytbröd i ca 30 min.

    9. Pensla med ägg och strö över flingsalt innan gräddning.

    10. Gräddas i mitten av ugnen i 10-12 min.

    Gör så här (torr KronJäst)

    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Blanda torrjästen i mjölet.

    3. Tillsätt salt, matolja och sist vatten (40°C, lite varmare än fingervarmt).

    4. Blanda till en slät deg. Låt jäsa i 30 min.

    5. Blanda färska örter, Kesella, salt och peppar.

    6. Kavla ut degen till en platt fyrkant, ca 1 cm tjock.

    7. Bred ut fyllningen, rulla ihop och skär rullen i ca 3 cm tjocka skivor.

    8. Lägg snäckorna med 1 cm mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.

    9. Snäckorna jäses ihop till ett brytbröd i ca 30 min.

    10. Pensla med ägg och strö över flingsalt innan gräddning.

    11. Gräddas i mitten av ugnen i 10-12 min.