Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Rosmarinbaguetter

Vote

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 3 baguetter

Räcker till...

3 baguetter

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 pkt / påse Kronjäst för matbröd (blå)
  • 5 dl vatten
  • 1,3 l vetebröd special
  • 1 msk matolja
  • 2 tsk salt
Garnering
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk torkad rosmarin
  • Gör så här (färsk KronJäst)

    1. Smula ett pkt KronJäst för matbröd i en bunke, tillsätt det 37°C vattnet och rör ut KronJästen.

    2. Sätt ugnen på 225°C.

    3. Tillsätt salt, matolja och vetemjölet.

    4.  Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i bunke i 60 min.

    5. Häll ut degen på mjölat bord och dra försiktigt i degen så att den blir lång.

    6. Skär den i tre längder, vrid dem lite och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

    7. Pensla med olivoljan och strö över flingsalt och rosmarin.

    8. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.

    Gör så här (torr KronJäst)

    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Blanda torrjästen i mjölet.

    3. Tillsätt salt, matolja och sist vatten (40°C, lite varmare än fingervarmt).

    4. Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i bunke i 60 min.

    5. Häll ut degen på mjölat bord och dra försiktigt i degen så att den blir lång.

    6. Skär den i tre längder, vrid dem lite och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

    7. Pensla med olivoljan och strö över flingsalt och rosmarin.

    8. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.