Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Runda lingonkakor
Saftiga rågsiktskakor med lingon i.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 4 st bröd
Räcker till...
4 st bröd
Ingredienser
Så gör du
Deg
- 4 dl mjölk
- 50 g jäst för söta degar
- 50 g rumsvarmt matfett
- 1 1/2 tsk salt
- 1/2 dl farinsocker
- 1 dl rårörda lingon
- ca 12 dl rågsikt
Värm mjölken till ca 37 grader och lös upp jästen i mjölken.
Klicka ner matfett och tillsätt salt, farinsocker och lingon, rör om.
Blanda ner rågsikten och arbeta samman till en blank och smidig deg, täck bunken med bakduk och låt vila i ca 30 minuter.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda samman den lätt. Dela den sedan i fyra lika stora bitar och forma till runda bullar.
Kavla ut till runda kakor ca 20 centimeter i diameter, nagga bröden och lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa 30-40 minuter.
Grädda i 200 grader, 8-10 minuter, i mitten av ugnen.