Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Runda lingonkakor

Saftiga rågsiktskakor med lingon i.

 

annoest

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 st bröd

Räcker till...

4 st bröd

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Deg
  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 50 g rumsvarmt matfett
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 dl rårörda lingon
  • ca 12 dl rågsikt
  1. Värm mjölken till ca 37 grader och lös upp jästen i mjölken.

  2. Klicka ner matfett och tillsätt salt, farinsocker och lingon, rör om.

  3. Blanda ner rågsikten och arbeta samman till en blank och smidig deg, täck bunken med bakduk och låt vila i ca 30 minuter.

  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda samman den lätt. Dela den sedan i fyra lika stora bitar och forma till runda bullar.

  5. Kavla ut till runda kakor ca 20 centimeter i diameter, nagga bröden och lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa 30-40 minuter.

  6. Grädda i 200 grader, 8-10 minuter,  i mitten av ugnen.