Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Scones med marinerade jordgubbar och vaniljcrème

Recept på denna klassiker som kan avnjutas antingen till frukost eller varför inte till helgens brunch?

Vote
(2)

Räcker till 12 bitar

Räcker till...

12 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 75 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
Vaniljcrème
  • 100 g mascarpone
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
Marinerade jordgubbar
  • 1 l jordgubbar
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom
  • 2 msk socker
  1. Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver.

  2. Smula ner smöret, tillsätt ägg och mjölk och rör till en deg.

  3. Platta ut degen till en ca 2 cm tjock kaka. Ta ut 12 runda scones med hjälp av ett glas eller runt mått.

  4. Lägg sconesen på pappersklädd plåt. Grädda i 220°C i ca 10 min. Låt svalna något.

  5. Rör samman mascarpone, citronarom och socker till krämen.

  6. Skiva jordgubbarna och blanda med socker och citronarom.

  7. Servera sconesen nybakade med en klick vaniljcrème och en rejäl sked marinerade jordgubbar.