Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Snabbt och gott filmjölksbröd

Det kallas slattbröd - ett bröd du snabbt bakar av de mjölslattar du hittar i skafferiet. Svinnsmart och billigt. Här får du ett recept på ett bröd utan jäst som går snabbt att baka och som blir jättegott till mellis eller tillsammans med lite goda ostar. Brödet bakades i muffinsplåt men du kan såklart även grädda det i en klassisk brödform. OBS! Smeten räcker till antingen två stora limpor ( använd dig av brödformar som rymmer ca 1,5 -2l ) Vill du hellre göra bröd i portionsformar så är en muffinsplåt utmärkt att använda det blir då ca 24-28 bröd. Eller varför inte göra både och - 1 limpa och resten portionsbröd?

baka.se

Vote
(6)

Räcker till 2 st formbröd eller 24-28 portionsbröd

Räcker till...

2 st formbröd eller 24-28 portionsbröd

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 l filmjölk
  • 6 dl vetemjöl gärna ett proteinrikt vetemjöl som vetemjöl special
  • 4 dl fullkornsmjöl
  • 4 dl havregryn mixas eller smulas sönder
  • 2 dl sirap
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk brödkryddor kan uteslutas
  • 3 tsk bikarbonat
  1. Börja med att förbereda dem formar du skall använda, genom att smöra och mjöla.
  2. Sätt ugnen på 175°c
  3. Rör samman filmjölk och sirap i en stor bunke.
  4. Häll ner samtliga torrvaror och rör runt så att det inte finns några klumpar. Smeten skall vara i ungefär samma konsistens som havregrynsgröt.
  5. Fördela nu smeten i dina förberedda formar, smeten sväller lite så häll ca 3/ 4 av formen.
  6. Gör du i muffinsplåt så grädda ca 30 min och gräddar du i brödform så tar det ca 60 min. Kolla med en teststicka för att vara säker på att det är genomgräddat.