Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Tekakor

Söta tekakor perfekt till te.

Vote
(2)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl havregryn
  • 50 gram smör
  • 1 pkt jäst
  • loppfrön Finns i välsorterade mataffärer.
  • nypa salt
  • 2 msk socker
  • 3 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl
  1. Börja med att koka vattnet, lägg sedan i havregrynen och lite loppfrön. Låt svalna.

  2. När havregrynssmeten är fingervarm hade jag i jäst, socker, salt och smör (ska ej smältas i förväg).

  3. Sedan har du i mjöl och rågsikt. Se till att du får en fast deg var dock försiktig med vetemjölet.

    Låt jäsa ca 40 minuter.

    Baka ut  till runda kaor eller varför inte hjärtan.

    Låt jäsa på plåt till dubbel storlek.

    Grädda 10 minuter i 225 grader.