Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Underbar Ciabatta

Gott bröd som passar till det mesta.

olivia

Vote
(9)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 5-6 st

Räcker till...

5-6 st

Ingredienser

Så gör du

  • 25 gram jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1,2 liter durumvetemjöl
  • Värm vatten till fingervarmt (37°C).

    Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite fingervarmt vatten. Rör ut och häll sedan på resten av vattnet, olja, salt och mjöl.

    Arbeta degen kraftigt för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kant. Låt jäsa övertäckt i minst 1 timme.

    Knåda degen smidig på mjölat bakbord.

    Dela degen i portionsbitar. Forma bröd.

    Smöra en ugnsplåt eller lägg på ett bakplåtspapper. 

    Lägg på bullarna.

    Lägg över duk och låt jäsa i 20 minuter.

    Sätt ugnen på 225°C.

    Grädda mitt i ugn i cirka 15 minuter. Pensla med vatten mot slutet för att få bränd yta. Låt kallna på galler.