Yoghurtbaguetter
Riktigt goda och härligt sega baguetter som med fördel kan frysas in.
Räcker till 4 st bagutter
4 st bagutter
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl vatten
- 25 gram jäst
- 3 dl naturell yoghurt
- 2 tsk socker
- 1 tsk salt
- ca 10 dl vetemjöl
Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen i lite av det och blanda sedan i allt vatten.
Rör ner yoghurt, salt och socker. Blanda ner mjölet och arbeta degen länge för en seg och god deg, ca 10-12 minuter.
Täck över med bakduk och låt jäsa i 1 1/2 timme.
Ta ur degen på ett mjölat bord och knåda i någon minut, dela i fyra lika stora delar och forma till baguetter. Tvinna dem lite och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare 40 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter i 225 grader.
När det är några minuter kvar kan du spruta in lite vatten på botten med hjälp av en blomspruta. Det ger baguetterna en härlig skorpa.
Låt baguetterna svalna på galler.