Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Blommig morotskaka

Vote
(5)

Räcker till 1 st långpanna ca 25x30 cm, och 20 st bitar.

Räcker till...

1 st långpanna ca 25x30 cm, och 20 st bitar.

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2,5 dl matolja (ej olivolja)
  • 3,5 dl socker
  • 4 dl rivna morötter
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk malen muskotnöt
  • 1 msk malen kanel
Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 0,5 msk pressad apelsin
Garnering
  • Dr. Oetker dekorationsblommor
  1. Vispa socker och olja vitt och poröst.

  2. Tillsätt rivna morötter och blanda ner ett ägg i taget.

  3. Blanda mjöl med bakpulver, bikarbonat och kryddor och rör ner i smeten.

  4. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 25x30 cm.

  5. Grädda i 200º C ca 25 min. Känn med sticka att kakan är klar. Låt kakan svalna.

  6. Tillred glasyren genom att röra ut florsockret med apelsinsaften, några droppar i taget.

  7. Bred glasyren över kakan och dekorera med blommor.