Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Blommig morotskaka
Räcker till 1 st långpanna ca 25x30 cm, och 20 st bitar.
Räcker till...
1 st långpanna ca 25x30 cm, och 20 st bitar.
Recepttyp
Mjuka kakor
Morotskaka
Ingredienser
Så gör du
- 2,5 dl matolja (ej olivolja)
- 3,5 dl socker
- 4 dl rivna morötter
- 3 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk malen muskotnöt
- 1 msk malen kanel
Glasyr
- 3 dl florsocker
- 0,5 msk pressad apelsin
Garnering
- Dr. Oetker dekorationsblommor
Vispa socker och olja vitt och poröst.
Tillsätt rivna morötter och blanda ner ett ägg i taget.
Blanda mjöl med bakpulver, bikarbonat och kryddor och rör ner i smeten.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 25x30 cm.
Grädda i 200º C ca 25 min. Känn med sticka att kakan är klar. Låt kakan svalna.
Tillred glasyren genom att röra ut florsockret med apelsinsaften, några droppar i taget.
Bred glasyren över kakan och dekorera med blommor.