Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Marockansk apelsinmandelkaka

Vote
(1)

Räcker till ca 12 portioner

Räcker till...

ca 12 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 st apelsiner
  • 175 gram smör
  • 200 gram Mald mandel
  • 3 st ägg
  • 270 gram socker
  • 180 gram vetemjöl
  • 2 tsk Dr Oetker bakpulver
  • 1 nypa salt
Dekoration
  • kanel
  • 1 påse Dr. Oetker mandelspån (50 gram)
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

  2. Smält smöret i en gryta och sätt grytan till sidan. Riv apelsinskalen fint. Undvik att få med den vita delen av skalet då det har en bitter smak. Pressa saften från alla apelsinerna.

  3. Vispa socker och ägg till en luftig smet.

  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Vänd sedan ner den malda mandeln och därefter det smälta smöret.

  5. Tillsätt nu 1/4 dl av apelsinsaften plus det rivna skalet.

  6. Smörj och bröa en springform. Häll smeten i formen.

  7. Grädda kakan i 40-45 minuter. Låt svalna.

  8. Häll resten av apelsinsaften över kakan. Pudra ett fint, tunt lager med kanel och dekorera med mandelspån.