Monster Mash Brownie
Recept på seg och smarrig chokladkaka som glaseras med färgglad dekoration. Passar lika bra till Halloween som kalaset eller vuxenfesten.
Räcker till 1 st långpanna (20x30cm)
1 st långpanna (20x30cm)
Ingredienser
Så gör du
Brownie
- 100 g mörk choklad
- 250 g smör
- 25 g kakao
- 350 g strösocker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 4 st ägg M/L
- 150 g vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 0,75 tsk salt
Glasyr
- 4 dl florsocker
- 4 msk vatten
- 2 krm citronsaft
- Dr. Oetker gelfärger lila , gul, grön och rosa, eller andra valfria färger.
Dekoration
- Dr. Oetker Sugar eyes
- Dr. Oektker Black & Gold srösselmix
Brownie
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull och blanda ner kakaon.
Ta kastrullen från värmen, tillsätt den hackade chokladen och rör tills det är smält.Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och luftigt.
Blanda ner siktat vetemjöl, bakpulver och salt i äggsmeten.
Tillsätt chokladsmöret.
Fördela smeten i en liten smord långpanna (20x30 cm).Grädda kakan mitt i ugnen, ca 30 minuter.
Låt kakan svalna helt på ett galler medan du förbereder glasyren.
Glasyr och dekoration
Rör samman ingredienserna till glasyren. Dela upp glasyren i mindre skålar och färga med gelfärger i önskad nyans.
Bred på glasyren lite slarvigt så den täcker brownien.
Dekorera med Sugar eyes och Black & Gold strössel.Dela sen kakan i önskade portionsbitar.