Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Morotskaka deluxe!

Denna morotskaka är så god, vacker och lyxig så den platsar på vilket kalas som helst. 

Vote
(9)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk mald ingefära
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker eller 0,5 tsk vaniljpulver
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl socker
  • 3 ägg (medium)
  • 1 dl mjölk
  • 5 st medelstora rivna morötter (6 dl)
  • 50 g pecannötter
Frosting:
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 400 g kylskåpskall Philadelphia
  • 2,5-3 dl florsocker
Kanderade nötter:
  • 50 g pecannötter
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk vatten
  • Sätt ugnen på 175 grader.
    Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, kanel, ingefära och vaniljsocker i en bunke. Vispa smör och socker vitt och fluffigt i en annan bunke. Tillsätt äggen ett i taget i smörsmeten och vispa ordentligt mellan varje ägg så det är ordentligt utblandat. Varva mjölblandning och mjölk ner i äggsmeten och vispa på låg hastighet under tiden.
    Rör sist ner hackade pacannötter och rivna morötter.
    Häll upp smeten i fyra stycken formar på ca 15 cm, det går jättebra med engångsformar, och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
    Låt bottnarna svalna helt. Det går bra att baka bottnarna dagen innan och låta dem vila i kylen över natten.

Frosting:
  • Vispa smöret ett par minuter med elvisp så det blir mjukt och fluffigt. Tillsätt Philadelphian och fortsätt vispa tills det är helt blandat men inte längre än så. Rör ner florsockret.
    När bottnarna har svalnat helt fyller du dem med frosting och spacklar lite runt om hela tårtan.
    Ställ i kylen.

Kanderade nötter:
  • Värm upp en stekpanna på strax över medelvärme. Häll i socker och vatten och värm till sockret har smält helt och börjat få lite färg. Häll i nötterna och rör om. Fortsätt värma under omrörning till sockret smält igen och nötterna fått lite färg. Häll upp nötterna på et bakplåtspapper för att svalna. Var försiktig, smält socker är väldigt varmt.
    När nötterna svalnar bryter du loss dem och lägger på tårtan.

    Jag valde att lägga på Physalis och smultronvindruvor också.