Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Mors kaka

Kakan som passar perfekt att baka till mors dag!

Här nedan finner ni vårt recept på Mors kaka:

Vote
(6)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 50 g smält smör
  • 1 dl hett vatten
Topping
  • 3 dl tjock yoghurt (t ex grekisk)
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljarom
  • Strössel av valfri smak
  1. Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en form som rymmer 1,5 l.

  2. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggvispet.

  4. Rör ner smör och vatten och häll smeten i formen. Grädda kakan i ca 40 minuter i nedre elen av ugnen.

  5. Låt kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp och får kallna på galler.

  6. Lägg kakan på ett fat. Rör ihop yoghurt med socker och vaniljarom och bred över kakan.

  7. Dekorera tårtan först vid serveringen då strösslet kan smälta om den får stå för länge. Låt barnen dekorera Mors kaka. Blanda strössel och låt fantasin flöda.