Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Pepparkaka med lingon

Recept på ljuvlig mjuk pepparkaka som får sin saftighet från rårörda lingon och gräddfil. Att den är busenkel att göra är bara ett extra plus.

Vote
(2)

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 påse Dr. Oetker pepparkakskryddor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 2,5 dl gräddfil
  • 2,5 dl rårörda lingon
  • 1 påse Dr. Oetker vaniljaroma
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form med löstagbar botten.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda kryddor med mjöl och bikarbonat och vänd ner i smeten tillsammans med gräddfil. Tillsätt det smälta smöret.

    Blanda lingon och vaniljarom.

    Häll hälften av smeten i formen. Fördela lingonen över smeten och häll sedan på resterande smet.

    Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda kryddor med mjöl och bikarbonat och vänd ner i smeten tillsammans med gräddfil. Tillsätt det smälta smöret.

  4. Blanda lingon och vaniljarom.

  5. Häll hälften av smeten i formen. Fördela lingonen över smeten och häll sedan på resterande smet.

  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.