Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Ölkaka

En julkryddad kaka utan tillsatt fett i. Avnjuts bäst nybakad med lite smör på som liten kvällsrätt. Gärna tillsammans med en kall öl...

Här nedan finner ni vårt recept på ölkaka:

Vote
(1)

Räcker till 2 st

Räcker till...

2 st

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 7,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk stött ingefära
  • 5 dl farinsocker
  • 1 st ägg
  • 1 st öl ljus eller mörk (33 cl)
  1. Smörj och bröa två avlånga formar, ca 10 * 30 cm.
    Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, nejlikor, kanel och ingefära. Tillsätt farinsocker och ägg. Häll i ölen och rör samman till en jämn smet.

  3. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter. Känn med sticka att bröden är klara.

  4. Låt svalna på galler.