Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Panettone-Italiensk variant på fruktkaka till jul.

Recept på Panettone - Italienarnas svar på fruktkakan som hör julen till!

Vote

Räcker till ca 10 st bitar

Räcker till...

ca 10 st bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 förp Dr. Oetker fruktblandning eller Dr. Oetker Kakfyllning
  • 1 förp Dr. Oetker korinter
  • 3 msk Rom (alternativt 3 msk starkt te+1 tsk Dr. Oetker Romarom)
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 1 påse Torrjäst
  • 2 dl ljummen mjölk
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 0,5 st citron Rivet ytterskal (zest)
  • 1 tsk Dr. Oetker romarom
  • 120 g smör eller margarin
  • 1,75 dl florsocker
  • 6 st äggulor
  • florsocker att sikta över kakan
  • Blanda korinter med fruktblandning och rom. Låt dra några timmar, helst över natten.

    Deg:

    Blanda mjöl och torrjäst. Tillsätt därefter övriga ingredienser i turordning efter receptet under ständig omrörning. Knåda samman till en deg. Låt jäsa tills degen blivit dubbelt så stor.  Slå ner degen och låt jäsa en gång till, ca 25 minuter.

    Tillsätt fruktblandningen och knåda in den i degen. Forma degen till en rundel och lägg den på plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ en ring från en löstagbar form runt degen (17 cm Ø). Låt jäsa tills degen är dubbelt så stor. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader (150 grader i varmluftsugn), i ca 50 min.

    Strö florsocker över kakan medan den ännu är varm.