Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Sockerkaka
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 stycken kakform
Räcker till...
1 stycken kakform
Recepttyp
Mjuka kakor
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl Lindahls Yoghurt
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1/2 apelsin eller citron
Vispa ägg, socker, rasp och saft efter 1/2 apelsin eller citron pösigt. Använd elvisp, högsta hasighet i minst fem minuter.
Sikta mjöl, vaniljsocker och bakpulver ihop.
Blanda växelvis ner mjölblandningen och Lindahls yoghurt i äggsmeten.
Var noga att få en jämn och slät deg. Det går att använda elvisp på lägsta hastighetHäll i en smord och bröad kakform (ca 1½ liter).
Grädda kakan i 170 grader ca 50 min. Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen.
Låt svalna före servering.