Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Sockerkaka

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Vote
(1)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 stycken kakform

Räcker till...

1 stycken kakform

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1/2 apelsin eller citron
  1. Vispa ägg, socker, rasp och saft efter 1/2 apelsin eller citron pösigt. Använd elvisp, högsta hasighet i minst fem minuter.

  2. Sikta mjöl, vaniljsocker och bakpulver ihop.

  3. Blanda växelvis ner mjölblandningen och Lindahls yoghurt i äggsmeten.

  4. Var noga att få en jämn och slät deg. Det går att använda elvisp på lägsta hastighetHäll i en smord och bröad kakform (ca 1½ liter).

  5. Grädda kakan i 170 grader ca 50 min. Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen.

  6. Låt svalna före servering.