Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Toscakaka
Recept på klassisk, saftig mjuk kaka med sin topping av knaprig mandel.
Räcker till ca 16 bitar
Räcker till...
ca 16 bitar
Recepttyp
Mjuka kakor
Ingredienser
Så gör du
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1,5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1/2 dl mjölk
- ev. 1 krm Dr. Oetker Bittermandelarom
Glasyr
- 100 g smör
- 1 dl socker
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk mjölk
- 1- 2 påsar Dr. Oetker mandelspån (50 gr) Efter eget tycke och smak.
Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver.
Tillsätt det omväxlande med mjölk, smör och ev. bittermandelarom.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delan av ugtnen i 175 grader i 25 minuter.
Gör under tiden glasyren.
Blanda ingredienserna i en kastrull, gärna med tjock botten.
Värm massan försiktigt under omrörning tills smeten tjocknat.
Bred glasyren över kakan.
Sätt in kakan i mitten av ugnen och grädda ca 15 minuter till, tills glasyren fått lite färg.