Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Bananchoklad Cupcakes
Banan och choklad som smakar underbart tillsammans.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 12 st cupcakes
Räcker till...
12 st cupcakes
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 2 st ägg
- 1,5 dl socker
- 150 g smör smält
- 2 dl vaniljyoghurt
- 3 dl mjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 nypa salt
- 3 st bananer
Frosting
- 100 g smör
- 1 äggula
- 2 msk kakao
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 3 dl florsocker
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, Smält smöret och tillsätt youghurt eller fil, mosa bananerna och rör ned i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned i smeten. Klicka ut smeten i muffinsformar (blir ca 12 normalstora) Grädda i 200C i ca 20 minuter.
Vispa samtliga ingredienser till frostingen tills den är ljus och lätt. Spritsa eller bred på de avsvalnade muffinsen.