Cheesecake muffins
Cheesecake eller muffins? Varför välja! Här är ett riktigt smaskigt recept på cheesecakemuffins.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 12 st muffins
12 st muffins
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 50 g mjukt smör
- 1,25 dl mjölk
- 1 st ägg
- 12 st jordgubbar
Creamcheese icing
- 3 dl florsocker
- 75 g smör
- 100 g färskost (Philadelphia eller mascarpone)
- 2-3 st digestivekex
- 2-3 st jordgubbar till dekoration
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Smula ner smöret och rör samman.
Tillsätt hälften av mjölken och rör tills degen är klumpfri. Vispa samman resten av mjölken med ägg och vänd ner i smeten. Blanda väl.
Skär jordgubbarna i små bitar och lägg i muffinsformar. Häll över smeten och grädda kakorna i 175° C i 20-25 min. Låt muffinsen kallna på plåt under bakduk.
Rör samman smör och florsocker till glasyren. Tillsätt färskost och vispa lätt och luftiga, helst med elvisp ca 5 minuter.
Bred glasyren över muffinsen (använd gärna tyll och spritspåse). Dekorera med smulat digestivekex och jordgubbsskiva.