Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(14)

Kladdmuffins

Detta recept är helt fantastiskt för chokladälskaren!

MoccaKaka

Vote
(14)

Räcker till 12 st ca

Räcker till...

12 st ca

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 1,5-2 dl socker Jag tycker att man kan ta ca 1,5 dl, då chokladen också ger sötma.
  • 100 g smör
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 1 dl grovhackade hasselnötter Helst skalade
  • 50 g mjölchoklad
  1. Vispa ägg och socker. Inte för hårt, då får muffinsen för mycket luft och blir inte kladdiga.

  2. Blanda ner övriga ingredienser, men inte nötter och choklad.

  3. Häll i hälften av nötterna i smeten.

  4. Häll smeten i portionsformar och fördela resterande hasselnötter i formarna.
    Avsluta med att trycka ner en ruta choklad i varje form.

  5. Grädda i 200 grader, va 8-10 minuter. De skall fortfarande vara kladdiga när de tas ut ur ugnen.