Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Kladdig rabarberpaj

Kladdig, krämig och fantastiskt god rabarberpaj! Lätt att göra också!

Jag serverar den med vaniljglass, men vaniljsås liksom vaniljvisp funkar lika bra.

linadeluxe

Vote
(3)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 1 paj

Räcker till...

1 paj

Ingredienser

Så gör du

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smält avsvalnat smör
  • 300 g späda rabarberstjälkar
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke, rör ner det smälta och avsvalnade smöret och rör ihop till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, ca 20-22 cm i diameter. Ställ i kylskåpet ca 1 timme. Skär rabarbern i bitar. Blanda bitarna med socker, kanel och mjöl. Lägg fyllningen i pajformen och häll övergrädden. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, 175 grader.