Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kladdig rabarberpaj
Kladdig, krämig och fantastiskt god rabarberpaj! Lätt att göra också!
Jag serverar den med vaniljglass, men vaniljsås liksom vaniljvisp funkar lika bra.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 1 paj
Räcker till...
1 paj
Recepttyp
Pajer
Rabarberpaj
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 2 ½ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 2 msk strösocker
- 100 g smält avsvalnat smör
- 300 g späda rabarberstjälkar
- 3/4 dl strösocker
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vispgrädde
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke, rör ner det smälta och avsvalnade smöret och rör ihop till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, ca 20-22 cm i diameter. Ställ i kylskåpet ca 1 timme. Skär rabarbern i bitar. Blanda bitarna med socker, kanel och mjöl. Lägg fyllningen i pajformen och häll övergrädden. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, 175 grader.