Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Päronpaj

Superenkel och god päronpaj.

mallin84

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 1 st päronpaj

Räcker till...

1 st päronpaj

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 gr smör rumsvarmt
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk ingefära torkad, finmald
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 st stora hårda färska päron
  • 1 dl russin (kan uteslutas med lika gott resultat beroende på om man gillar russin eller ej)
  1. Skala päronen och dela dem i ganska stora klyftor.

  2. Lägg dem i en smord ugnsfast form och strö över ingefäran och lite strösocker. (Häll eventuellt över russinen om man önskar det)

  3. Blanda smöret med mjölet, havregrynen, sockret och vaniljsockret. Det ska bli små klumpar/smulor.

  4. Strö smuldegen ovanpå päronen och grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader tills smuldegen blivit gyllenbrun och päronen känns lagom mjuka. Det tar ca. 20 min.

  5. Servera ljummen med gammeldags vaniljglass, vaniljsås eller en klick vispad grädde.