Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Päronpaj
Superenkel och god päronpaj.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 1 st päronpaj
Räcker till...
1 st päronpaj
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 150 gr smör rumsvarmt
- 2 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn
- 2 dl strösocker
- 1 tsk ingefära torkad, finmald
- 1 tsk vaniljsocker
- 6 st stora hårda färska päron
- 1 dl russin (kan uteslutas med lika gott resultat beroende på om man gillar russin eller ej)
Skala päronen och dela dem i ganska stora klyftor.
Lägg dem i en smord ugnsfast form och strö över ingefäran och lite strösocker. (Häll eventuellt över russinen om man önskar det)
Blanda smöret med mjölet, havregrynen, sockret och vaniljsockret. Det ska bli små klumpar/smulor.
Strö smuldegen ovanpå päronen och grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader tills smuldegen blivit gyllenbrun och päronen känns lagom mjuka. Det tar ca. 20 min.
Servera ljummen med gammeldags vaniljglass, vaniljsås eller en klick vispad grädde.