Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Biscotti med mörk choklad

Små, goda skorpor eller biscotti, som man kallar dem i Italien. De är enkla att baka och kan varieras med många olika smaksättningar. Denna gången lät jag grovhackad Marabous mörk choklad få sätta smak på skorporna. Till jul kan man tillsätta julens kryddor och få en god biscotti, som tilltugg till glöggen. Mandel, lavendel, choklad, saffran... välj den smak som du gillar bäst. Lägg skorporna i en tättslutande burk, så kan du förvara dem i flera veckor, om du nu inte äter upp dem innan förstås.

Recept
100 g smör
2 dl socker
3 ägg
6 dl vetemjöl
½ tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt

100 g grovhackad choklad

Halmstadmia

Vote
(1)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 1. Sätt ungen på 200 grader.
    2. Hacka chokladen grovt.
    3. Blanda alla ingredienserna i en bunke till en smidig deg. Dela degen i tre lika stora delar.
    4. Rulla ut till tre tjocka rullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
    5. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter tills att de fått en gyllenbrun färg.
    6. Ta ut plåten och skär längderna i snedskurna 2 cm breda bitar.
    7. Sänk värmen i ugnen till 140 grader och torka skorporna med snittytan uppåt tills att de är helt torra. Vänd kakorna under tiden.