Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Chokladdoppade apelsinkakor

nynewe

Vote
(6)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Småkakor
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g Osaltat smör (rumstemp)
  • 3½ msk strösocker
  • Finrivet skal från ½ apelsin
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda gradvis ner socker och apelsinskal i det rumstempererade smöret och rör tills det är ljusgult.

  3. Sikta ner mjöl och bakpulver och rör om tills det blandats.

  4. Rulla degen och gör valnötsstora bitar att lägga på en bakplåtspappersklädd plåt.

  5. Fukta en gaffel och platta till kakorna.

  6. Grädda mitt i ugnen  i 7-8 minuter tills de blivit gyllenbruna. Låt kallna på galler.

  7. Smält chokladen och doppa kakorna till hälften.