Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Citron- och mandelbiscotti

Recept på klassiska biscotti som har en ljuvlig smak av citron och mandel.

Vote
(2)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 40-50 st

Räcker till...

40-50 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 50 g Dr. Oetker rostade mandelspån
  • 3-5 droppar Dr. Oetker bittermandelarom
  • 1,5 tsk Dr. Oetker citronarom
  • 100 g hackad choklad
Dekoration
  • 1 st ägg
  • 50 g Dr. Oetker mandelsplitter
  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Vispa smör och socker poröst, knäck i äggen ett och ett.

  3. Tillsätt alla resterande ingredienser och blanda om.

  4. Dela degen i tre delar på lätt mjölat bord, forma till platta längder och lägg på smörad plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelsplitter.

  5. Grädda i 180 grader ca 25 min. Ta ut och skiva längderna i ca 1 cm tjocka skivor.

  6. Sänk temperaturen till 100 grader och torka biscottin i ungnen i ca 40 minuter.