Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Citron- och mandelbiscotti
Recept på klassiska biscotti som har en ljuvlig smak av citron och mandel.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 40-50 st
Räcker till...
40-50 st
Näringsvärde
Mjölk & laktosfritt
Ingredienser
Så gör du
- 100 g smör
- 2 dl socker
- 2 st ägg
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 50 g Dr. Oetker rostade mandelspån
- 3-5 droppar Dr. Oetker bittermandelarom
- 1,5 tsk Dr. Oetker citronarom
- 100 g hackad choklad
Dekoration
- 1 st ägg
- 50 g Dr. Oetker mandelsplitter
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa smör och socker poröst, knäck i äggen ett och ett.
Tillsätt alla resterande ingredienser och blanda om.
Dela degen i tre delar på lätt mjölat bord, forma till platta längder och lägg på smörad plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelsplitter.
Grädda i 180 grader ca 25 min. Ta ut och skiva längderna i ca 1 cm tjocka skivor.
Sänk temperaturen till 100 grader och torka biscottin i ungnen i ca 40 minuter.