Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Sarah Bernard med chokladmousse

Recept på klassisk biskvi, där receptet är förenklat, då man använder sig utav makroner som botten. 

Vote
(9)

Räcker till 20-24 st

Räcker till...

20-24 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse med chokladsmak
  • 2 1/2 dl mjölk
  • ev. lite konjak eller cointreau
  • 20-24 st makroner
  • 300 g mörk choklad
  • Violdekoration eller annan valfri dekoration
  1. Gör tårtmoussen enligt anvisningen på förpackningen. Lägg tårtmoussen i en spritspåse.

  2. Droppa ev. några droppar konjak eller cointreu på makronerna. Spritsa ut tårtmoussen på dem. Ställ in bakelserna i frysen i en timme tills ytan är stel.

  3. Smält chokladen i vattenbad, den ska vara flytande och ljummen. Doppa makronerna i chokladen, ta hjälp med en sked så att all mousse blir täckt med choklad.

  4. Håll bakelserna upp och ner så att överflödig choklad rinner tillbaka ner i skålen.

  5. Strö över dekorationsströssel innan chokladen stelnat. Förvaras i kylskåp till servering.