Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 200 gram mandel
- 100 gram mörk choklad med apelsinsmak
- 150 gram smör rumstempererat
- 50 gram farinsocker
- 1 st ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk ingefära
- 150 gram vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mal mandeln och hacka chokladen.
2. Rör smör socker och ägg till en smidig smet. Blanda ner mandel och ingefära. Tillsätt mjöl, bikarbonat och salt och arbeta ihop till en deg. Rör försiktigt ner chokladen.
3. Dela degen i fyra lika stora bitar. Dela upp varje del i 12 bitar och forma till runda bollar.
4. Lägg kakorna på en plåt och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på galler.