Syltsnittar
Sylt snittar eller även kallade Wienerstänger är en slät kakdeg fylld med valfrisylt och glaserad med en enkel glasyr. De är ganska lik hallongrottor, så för den som gillar hallongrottor kan även detta vara något att pröva.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 60 st
60 st
Ingredienser
Så gör du
- 250 g margarin
- 1½ dl socker
- 2 ägg
- 6 dl vetemjöl
- ½ tsk Hjorthornssalt
Fyllning och glsyr
- 4 msk sylt
- 2 dl florsocker
- 2 msk vatten
Ställ ugnen på 175grader, rör samman smör och socker, tillsätt äggen (ett i taget), och till sist mjölet blandat med hjorthornsaltet. Arbeta till en slät och smidig deg. Dela degen på 4 och forma ca 40 cm långa längder. Lägg dem på en plåt , med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i varje längd och fyll den med sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter. Blanda sedan ingredienserna till glasyren. Och bred detta på de varma längderna. Skär dem sedan medan de fortfarande är varma.