Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Syltsnittar

Sylt snittar eller även kallade Wienerstänger är en slät kakdeg fylld med valfrisylt och glaserad med en enkel glasyr.  De är ganska lik hallongrottor, så för den som gillar hallongrottor kan även detta vara något att pröva.

Loova

Vote
(9)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 60 st

Räcker till...

60 st

Kategorier
Recepttyp Småkakor
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g margarin
  • 1½ dl socker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • ½ tsk Hjorthornssalt
Fyllning och glsyr
  • 4 msk sylt
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • Ställ ugnen på 175grader, rör samman smör och socker, tillsätt äggen (ett i taget), och till sist mjölet blandat med hjorthornsaltet. Arbeta till en slät och smidig deg. Dela degen på 4 och forma ca 40 cm långa längder. Lägg dem på en plåt , med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i varje längd och fyll den med sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter. Blanda sedan ingredienserna till glasyren. Och bred detta på de varma längderna. Skär dem sedan medan de fortfarande är varma.