Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Tinas kakor med russin

Vote

Räcker till 30-50 st

Räcker till...

30-50 st

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 3,25 dl Kungsörnen extra Fint mjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 - 1 dl russin
  • 2 msk mjölk
  1. Mät upp mjöl och socker i en degskål. Skär matfettet i små bitar och arbeta in i mjölblandningen till en smulig deg. Tillsätt russin och mjölk och blanda snabbt ihop till en smidig deg (kan vara något kladdig).

  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord, till ca ½ cm tjocklek och stansa ut runda kakor med ett glas eller kakform.

  3. Stek kakorna i en torr stekpanna på medelvärme på spisen. När kakan fått fin färg, efter ½–1 min, vänd kakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad och fått fin färg. Låt kakorna svalna på galler.