Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(18)

Veganska småkakor

Recept på spröda och goda kakor med smak av choklad och vanilj

baka.se

Vote
(18)

Räcker till ca 20 st

Räcker till...

ca 20 st

Kategorier
Recepttyp Småkakor
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

Ljus deg
  • 50 g växtbaserat margarin
  • 75 g florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 140 g vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
Mörk deg
  • 140 g vetemjöl
  • 10 g kakao
  • 50 g växtbaserat margarin
  • 75 g florsocker
Ljus deg
  • Mät upp alla ingredienser i en bunke och knåda för hand till en smidig deg. Vira plastfolie runt degen och låt den vila i kylskåp ca 10 minuter.
Mörk deg
  • Blanda mjöl, kakao och resten av ingredienserna. Knåda för hand, vira in degen i plastfolie och låt vila i kylskåp ca 10 minuter.
  1. Kavla ut den ljusa degen mellan två bakpapper till en 0,5 cm tjock rektangel. Gör samma sak med den mörka degen. Lägg den mörka degen ovanpå den ljusa och tryck samman lite lätt. Rulla ihop degen längs långsidan. Vira in rullen i plastfolie och lägg i kylskåp i 20 minuter.
  2. Sätt på ugnen (över-och undervärme: 180 °C/varmluft: 155 °C). Skär degrullen i centimetertjocka plattor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 25 minuter. Ta ut kakorna och låt dem svalna på galler.