Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Chokladrulltårta med hallonfyllning

Gjord med Lindahls Turkisk yoghurt

Vote
(4)

Räcker till 1 st rulltårta

Räcker till...

1 st rulltårta

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Rulltårta
  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 5 msk potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk råsocker
Fyllning
  • 1,5 dl Lindahls Turkisk / Grekisk Yoghurt
  • 2 msk flytande honung
  • 20 g hallon
  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Vispa ägg och socker till fast skum.

  3. Sikta mjöl, bakpulver, potatismjöl och kakao ihop och rör allt försiktigt i äggsmeten.

  4. Lägg ett lättsmort bakplåtspapper i en långpanna och bred kaksmeten på detta. Grädda i mitten av ugnen i c:a 5 minuter.

  5. Strö råsockret över den gräddade, heta kakan. Stjälp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av det gamla.

  6. Fukta det gamla pappret lätt och lägg det på kakan som får svalna under pappret.

  7. Rör ihop honung, yoghurt och lättmosade hallon. Bred fyllningen på den fortfarande ljumna kakan och rulla försiktigihop till en rulle.

  8. Låt kallna med skarven nedåt. Servera i tjocka skivor.