Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladrulltårta med hallonfyllning
Gjord med Lindahls Turkisk yoghurt
Räcker till 1 st rulltårta
Räcker till...
1 st rulltårta
Recepttyp
Tårtrecept
Rulltårta
Ingredienser
Så gör du
Rulltårta
- 3 ägg
- 1,5 dl socker
- 5 msk potatismjöl
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk råsocker
Fyllning
- 1,5 dl Lindahls Turkisk / Grekisk Yoghurt
- 2 msk flytande honung
- 20 g hallon
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker till fast skum.
Sikta mjöl, bakpulver, potatismjöl och kakao ihop och rör allt försiktigt i äggsmeten.
Lägg ett lättsmort bakplåtspapper i en långpanna och bred kaksmeten på detta. Grädda i mitten av ugnen i c:a 5 minuter.
Strö råsockret över den gräddade, heta kakan. Stjälp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av det gamla.
Fukta det gamla pappret lätt och lägg det på kakan som får svalna under pappret.
Rör ihop honung, yoghurt och lättmosade hallon. Bred fyllningen på den fortfarande ljumna kakan och rulla försiktigihop till en rulle.
Låt kallna med skarven nedåt. Servera i tjocka skivor.