Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Familjetårta

En chokladvariant på Pinocchiotårta, med fyllning av banan och grädde. Namnet har den fått eftersom den tilltalar alla generationer på släktkalasen.

Flisan

Vote
(2)

Räcker till 10-12 st bitar

Räcker till...

10-12 st bitar

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept

Ingredienser

Så gör du

Tårtbotten
  • 125 g margarin
  • 1 dl socker
  • 3 st ägggulor
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
Maräng
  • 3 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g mandelspån
Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2,5 dl bananer, skivade
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläd en långpanna (30 x 40cm stor) med smort bakplåtspapper. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen omväxlande med mjölken. Bred ut smeten i långpannan med en slickepott.

  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa sedan ner socker och vaniljsocker. Bred marängsmeten över kaksmeten. Strö på mandelspånen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, tills marängen är torr och fått lite färg. Låt kakan svalna.

  3. Vispa grädden tjock. Dela tårtbotten i två lika stora delar. Lägg ut ett lager med skivad banan på den ena halvan. Bred ut grädden ovanpå bananskivorna. Lägg den andra delen av tårtbotten över och servera.