Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Kardemummasnurror med kanel & mandelmassafyllning

Smarriga bullar!

Sockerråttan

Vote
(3)

Räcker till 25 st

Räcker till...

25 st

Ingredienser

Så gör du

  • 150 gram smält smör
  • 50 gram jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk 3%
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk mald kardemumma
  • 15 dl mjöl
Fyllning
  • 100 gram rumstempererat smör
  • 300 gram mandelmassa
  • 4 msk kanel
  • 1 dl socker
  • Smält smöret, häll sedan i mjölken och värm till fingertemp. Smula jästen och häll över degvätskan. Rör tills jästen löst sig. Blanda i sirap, salt, kardemumma och mjölet. Blanda till en smidigt deg. Låt jäsa i ca 1 timma.

    Rör ihop fyllningen. Knåda degen lätt och kavla ut till ca 35x40 cm. Bred ut fyllningen och rulla ihop om du vill ha vanliga eller vik degen dubbelt och skär remsor om du vill göra snurrbullar. Lägg på plåt och låt jäsa under duk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 7-8 minuter. Låt svalna. Avnjutes bäst med ett glas kall mjölk! :)