Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Klassiska kardemummabullar

Smakrika och saftiga bullar!

A Guesthouse Gotland

Vote
(6)

Räcker till 40 st

Räcker till...

40 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst för söta degar
  • 150 g smör
  • 5 dl standardmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 14-15 dl vetemjöl
Fyllning
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl socker
  • 2 msk stött kardemumma
Garnering
  • 1 st uppvispat ägg
  • 1 dl pärlsocker
  1. Smula jästen i en bunke och smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°. Häll degspadet över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Rör ihop fyllningen. Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar. Bred ut fyllningen och rulla sedan ihop degen till två rullar. Skär varje rulle till ca 20st bullar. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt i ca 30min.

  3. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.