Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(91)

Saftiga bullar med mandelmassa

Dessa bullar har en fyllning med mandelmassa, vilket gör dom extra saftiga och goda. Jag får alltid dela med mig utav receptet efter jag bjudit mina gäster på dessa bullar.

carolina

Vote
(91)

Räcker till 40 st

Räcker till...

40 st

Ingredienser

Så gör du

Bulldeg
  • 150 g Smör eller margarin Rumsvarmt
  • 5 dl Mjölk Rumsvarmt
  • 50 g Jäst för söta degar Rumsvarmt
  • 1 dl Strösocker
  • 1/2 tsk Salt
  • 2 tsk Malen kardemumma Kan uteslutas om man vill
  • 1,4 l Vetemjöl
Fyllning
  • 150 g Smör eller margarin Rumsvarmt
  • 1 dl Strösocker
  • 2 msk Kanel
  • 100 g Mandelmassa
Pensling
  • Strösocker
  • 1 st Ägg
Gör så här:
  1. Värm mjölken till 37grader, eller tills den blir fingervarm.
  2. Smula ner jästen i en stor bunke. Häll över den fingervarma mjölken och rör om till jästen lösts upp.
  3. Tillsätt det rumsvarma smöret, och blanda även i socker, salt och ev kardemumma.
  4. Tillsätt mjölet, men spara ca 1/2 dl till utbakning av degen.
  5. Arbeta degen smidig, ca 10min för hand eller 5 min med maskin.
  6. Låt degen jäsa i ca 30 minuter. Täck över med en bakduk.
  7. Knåda degen lätt på ett mjölat bakbord. Dela upp degen i 4 lika stora delar. Kavla ut varje deg så den blir avlång.
  8. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen, förutom mandelmassan.
  9. Bred ut ett tunt lager fyllning på den utkavlade degen. Riv eller hyvla över ett lager med mandelmassa. Rulla ihop degen till en rulle.
  10. Skär rullen i ca 1,5cm breda bitar och lägg dom med snittytan upp på en plåt klädd med bakpapper.
  11. Jäs bullarna i ca 40 minuter under en bakduk.
  12. Vispa upp ägget och pensla bullarna och strö över pärlsocker.
  13. Grädda bullarna i 5-10 minuter på 225grader.